Skip to main content

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Beter vindbaar, beter zichtbaar

Goede posities in de zoekmachines, dat wil natuurlijk iedereen. Door SEO op de juiste manier in te zetten kun je stabiele topposities in Google bemachtigen. Als je goed wordt gevonden op relevante termen, dan kan dit veel extra omzet opleveren.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt ingezet om jouw website beter te laten scoren in de organische (niet betaalde) zoekresultaten. Dit wordt bereikt door het verbeteren van de techniek, content en populariteit.

Door jouw website te optimaliseren voor de zoektermen waarop jouw doelgroep zoekt, zorgen we voor topposities in de zoekresultaten.
Geen website is hetzelfde, daarom is er voor iedere website en persoonlijke en resultaatgerichte benadering. SEO is een continu proces. Kennis van de nieuwste ontwikkelingen is essentieel.

Waarom SEO inzetten?

Je vergroot je naamsbekendheid
  Je bent zichtbaar als jouw doelgroep op zoek is naar jouw dienst of product
  Je krijgt meer relevante bezoekers op je website
  Je blijft jouw concurrentie een stap voor

Werkwijze zoekmachine optimalisatie

1

Doelgroep- en concurrentieanalyse

Voordat we beginnen maken we inzichtelijk welke zoektermen jouw (potentiële) klanten gebruiken. We analysen de zoekwoorden op relevantie, zoekfrequentie en concurrentie.
2

Strategie en advies

Op basis van de analyse bepalen we de strategie en schrijven we een beknopt en duidelijk advies hoe de website geoptimaliseerd moet worden. Je kunt ervoor kiezen om het advies zelf door te voeren, of om dit door Duidelijk Sas te laten doen.
3

Uitgebreide optimalisatie

Als de strategie is bepaald voeren we de zoekmachine optimalisatie werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het optimaliseren van de techniek, inhoud en populariteit.
4

Doorlopend proces

Met een eenmalige SEO optimalisatie ben je er in veel gevallen nog niet. Na een bepaalde periode is het resultaat pas zichtbaar in Google. Bovendien zijn de richtlijnen en eisen van Google continu aan verandering onderhevig. En wat dacht je van jouw concurrentie? Waarschijnlijk zijn jouw concurrenten ook druk bezig met het verbeteren van de posities. Ik adviseer dan ook om je website periodiek te onderhouden om de posities van uw zoekwoorden te behouden en te verbeteren.

Gratis SEO check

Heb je een website, maar ben je niet tevreden over de vindbaarheid? Of ben je benieuwd of het voor jouw organisatie zinvol is om zoekmachine optimalisatie toe te passen? Doe dan de gratis SEO check. Dan breng ik de kansen, verwachte resultaten en investeringen voor je in kaart. Geheel vrijblijvend uiteraard.

Vraag gratis SEO check aan